25 mei 2018

GDPR

15 juni 2017

We are Moving!

05 januari 2015

125 jaar STROBBE


nieuwsbrief

Wenst u op de hoogte te blijven van onze acties, vul dan hieronder uw e-mailadres in.

25 mei 2018

GDPR

Vanaf 25 mei treden de nieuwe Europese regels in verband met privacy in werking (Algemene Verordening Gegevensbescherming). Daarom informeren we u over de gegevens die wij over u als klant bijhouden. Als u in de voorbije 24 maanden bij ons kantoormateriaal en/of drukwerk hebt aangekocht, dan komt u automatisch in aanmerking om op regelmatige basis door ons geïnformeerd te worden over promoties en acties die aansluiten bij uw aankooppatroon. Wij informeren u hiervoor voornamelijk via geadresseerde zendingen (direct mail) op het adres die wij aan u als klant hebben gelinkt in onze database. Dit zal in de meeste gevallen overeenstemmen met uw facturatie-adres. Indien u meerdere adressen en/of vestigingen heeft dan houden wij ook de andere nuttige adressen bij in functie van leveringen. Ook een telefoonnummer (hoofdkantoor en/of contactpersonen) wordt door ons bewaard indien dit nuttig is voor de normale communicatie tussen u als klant en ons als leverancier. Wanneer u in uw communicatie met ons – als leverancier van uw kantoormateriaal en/of drukwerk – gebruikt maakt van een emailadres, dan houden wij dit eveneens bij in dezelfde database waar wij uw adres- en telefoongegevens bewaren. Dit emailadres – en eventuele andere emailadressen die u ons zou aangeleverd hebben, bijvoorbeeld in het kader van elektronische facturatie – wordt door ons énkel gebruikt voor het toesturen van informatie die voor u als klant nuttig kan zijn. Uiteraard behoudt u steeds de mogelijkheid om u van alle communicatie (met uitzondering van facturatie) af te melden, dit zowel voor de geadresseerde papieren mailings als voor de emailberichten die wij u sturen. Tevens kan u op eenvoudig verzoek (sales@strobbe.be) een overzicht krijgen van de klantengegevens die wij over u bijhouden en deze ten allen tijde laten wijzigen en/of verwijderen. Gegevens die op uw verzoek verwijderd worden, zijn definitief verwijderd uit onze databases en backups. Wij hechten bijzonder veel belang aan de veiligheid van de data die wij aanhouden. Sedert julli 2017 wordt deze data bij Strobbe 100% cloud-based beheerd en worden gegevens niet langer op lokale servers en/of virtuele kopieën bewaard. De cloud-services waarvan wij gebruik maken (Microsoft Office 365, Exact Online, Blue10) voldoen aan de hoogste veiligheids- en privacy-standaarden. Meer informatie vindt u op de sites van deze IT-bedrijven. Heeft u verder nog vragen over onze privacy-verklaring of de manier waarop wij uw gegevens veilig bewaren en gebruiken voor onze commerciële relatie met u, aarzelt u dan zeker niet om ons te contacteren via sales@strobbe.be of via tel op 051 333 211.


15 juni 2017

We are Moving!

Strobbe hoofdkantoor verhuist! Vanaf donderdag 15 juni verhuist het Strobbe hoofdkantoor. Na 127 mooie jaren te Izegem ruilen we nu onze oude kantoren en productieruimte voor een nieuw en fris hoofdkantoor/hoog-magazijn te Roeselare-Beveren. De verhuis zal enkele dagen in beslag nemen en mogelijks enige vertraging in onze thuisleveringen veroorzaken. Hiervoor bieden we alvast onze excuses aan. Vanaf maandag 19 juni opnieuw business as usual. Voor dringende oproepen neemt u best contact op met een Strobbeburo center. Zie www.strobbe.be De Strobbe winkel te Izegem blijft op het vertrouwde adres. Nieuw adres hoofdkantoor Regina Wautersweg 13 te Roeselare-Beveren.


17 maart 2016

Strategische Samenwerking Strobbe Buro-INNI Group

Strobbe Buro heeft beslist om strategisch te gaan samenwerken met INNI group nv (fusiebedrijf tussen Continuga en Strobbe Print). Deze samenwerking houdt in dat Strobbe Buro zijn positie op de markt als ‘one stop shopping’ leverancier voor drukwerk en kantoorartikelen verstevigt. Met meer dan 125 jaar ervaring kent Strobbe Buro perfect de noden en behoeften van het moderne kantoor. Bij Strobbe Buro kan u voortaan terecht voor: • Drukwerk: laserforms A4, enveloppen, btw-documenten, kettingformulieren, sets, schrijfblokken, naamkaartjes, mappen, enz. • Kantoorartikelen: papierwaren, klassement, stempels, registers, toners en cartrigdes, enz. Om een optimale service te kunnen bieden aan onze drukwerkklanten komt Inès Verschaeve die tot 29/02/2016 in dienst was bij INNI group nv het team van Strobbe Buro versterken. Inès heeft ervaring in drukwerkbeheer van klantendossiers en wordt uw aanspreekpunt bij Strobbe Buro vanaf 01/03/2016 voor drukwerk -offertes, -orders en drukproeven. U kan Inès rechtstreeks bereiken: Inès Verschaeve Account Manager ines.verschaeve@strobbe.be Tel +32 (0) 51 33 32 35 Fax +32 (0) 51 31 33 42


05 januari 2015

125 jaar STROBBE

Het jaar 2015, 4 generaties en 125 jaar Strobbe. Voor Strobbe begon het verhaal in 1890 toen Aloïs Strobbe zijn eigen bedrijf oprichtte. Op 1 december 1893 verscheen het nummer 1 van jaargang 1 van “De Luchtbode”, een wekelijks nieuws- en aankondigingblad. Tevens verscheen in die uitgave de eerste advertentie van Huis Gebroeders Strobbe. 125 jaar geleden werden de kernactiviteiten al vastgelegd en men verwoordde het in 1893 zo: Huis Gebroeders Strobbe alom gekend om zijne spoedige bediening en nette uitvoering, beveelt zich bijzonderlijk aan het publiek. Papierhandel, spécialiteit van registers, bureel- & schoolgerief, huis van vertrouwen, buitengewoon lage prijzen. 125 jaar en 4 generaties later met David Strobbe als zaakvoerder zijn deze kernactiviteiten actueler dan ooit.


28 oktober 2013

Strobbe Print fuseert met grafisch bedrijf Continuga

Uitmuntende kwaliteit, innoverende service, vooruitstrevende technologie… Het zijn slechts een paar zaken die wij u garanderen. Maar wij willen u in de toekomst nóg beter van dienst zijn, wij willen uw one stop shop zijn voor al uw grafische projecten en fullfilmentwensen. Om die ambities waar te maken, fuseert grafisch bedrijf Strobbe Print uit Izegem met sectorgenoot Continuga uit Heule. Vanaf 2 januari 2014 zet Strobbe Print zijn activiteiten verder onder de naam Continuga. De sterke merken Strobbe Ticket, De Druivelaar en UGA blijven wel hun eigen naam en identiteit behouden binnen Continuga.

Drukkerij Strobbe bvba overkoepelt Strobbe Buro, leverancier van kantoormaterialen, en Strobbe Print, het grafisch productiebedrijf dat bij het grote publiek vooral gekend is door De Druivelaar. Strobbe Print gaat samen met Continuga. Strobbe Buro blijft onafhankelijk bestaan.

Zowel Strobbe Print als Continuga zijn professionele grafische familiebedrijven met een uitgebreid assortiment van drukwerkmogelijkheden en kwalitatieve diensten. De fusie brengt de meest hoogtechnologische vellen-, rotatie- én digitale drukkerij samen. We creëren zo een grafisch bedrijf dat tot de absolute top behoort. Ons bedrijf zal 145 mensen tewerkstellen, meer dan 4.400 klanten bedienen en jaarlijks ruim 30.000 opdrachten realiseren.

De fusie tussen Strobbe Print en Continuga kadert in een globaal investeringsplan van 11 miljoen euro dat de verdere groeiambities van beide bedrijven aantoont. In 2014-2015 is er tevens een verhuis gepland naar een grotere site in Heule. Dit, samen met de nieuwe mogelijkheden en synergiën die de samenwerking met Strobbe Print biedt, is de start van verdere uitbreiding en innovatie.

Wij kijken er alvast naar uit om met vereende kracht uw partner in al uw grafische uitdagingen te zijn.

Mocht u vragen hebben, aarzel vooral niet om ons te contacteren.

Website Continuga


21 december 2012

De Digitale Druivelaar 2013 online in Apple & Google app stores !

Download De Digitale Druivelaar voor Iphone
Download De Digitale Druivelaar voor Ipad
Download De Digitale Druivelaar voor Android Smartphones
Download De Digitale Druivelaar voor Android Tablets
Eind 2011 zag de eerste digitale versie van de scheurkalender ‘De Druivelaar’ het levenslicht. De applicatie voor iPhone en iPad werd maar liefst 40.000 keer gedownload. Nu krijgt de papieren versie er een breder digitaal assortiment bij, met een volwaardige tabletversie en een app, geschikt voor Android smartphones en tablets.

De Druivelaar is Maya’s te slim af

Nu de Mayakalender ten einde loopt, blijft de populaire Vlaamse scheurkalender ‘De Druivelaar’ meer dan ooit onze trouwe reisgenoot in de tijd. Vorig jaar lanceerde Drukkerij Strobbe de eerste digitale Druivelaar. De app was geen digitale kopie van het scheurblokje, maar bood de gebruiker verschillende nieuwe mogelijkheden. Bij het virtueel afscheuren van het blaadje werd je aangenaam verrast door het typische scheurgeluid. Je kon het blaadje dat je net bekeken had, doorsturen naar vrienden en de Waarheen-tips werden gelinkt aan de webpagina van de organisator. Bovendien maakte de app je attent op de naamfeestdagen van contacten die opgeslagen waren in je adresboek. Ten slotte kon je via een tool alle namen oplijsten die in de kalender voorkwamen. Handig als je op zoek was naar een geschikte naam voor je toekomstige kroost.

Nieuwe volwaardige app voor iPad

Naast de bestaande toepassingen heeft De Digitale Druivelaar 2013 heel wat nieuws in petto. Wie de app gebruikt op zijn iPhone, zal merken dat de beeldkwaliteit gevoelig hoger ligt. Maar vooral de iPad-gebruikers zullen verrast zijn over het uitgebreid assortiment van toepassingen. Zo worden de voor- en de achterkant van de blaadjes naast elkaar afgebeeld, net zoals bij de Grote Druivelaar. Via de Wikipedia-link krijg je uitleg bij een bepaald woord, vermeld op het blaadje van die dag. Zo kom je meer te weten over heiligen, feesten, dierenriemtekens, themadagen, maanstanden of andere interessante onderwerpen. Wil je weten wat voor weer het wordt, dan gebruik je de KMI-link. Daarenboven biedt de nieuwe app het voordeel dat je heel eenvoudig kunt terugbladeren in de tijd. Zo kun je blaadjes die dagen of zelfs maanden geleden werden afgescheurd, opnieuw bekijken. Voor de Android-toestellen is de app, die beschikbaar is in de Google Play Store, geschikt voor alle recente Android smartphones en tablets.

Op naar de 100

Met rasse schreden nadert het Vlaamse kalendericoon zijn honderdste verjaardag. Voor het jaar 2013 staat de teller op 98. Het verhaal begon in Zwevegem, waar drukker René Nuttin in 1915 De Druivelaar voor het eerst op de markt bracht. Wegens gebrek aan opvolging wordt het scheurblokje sedert 1942 uitgegeven door Drukkerij Strobbe in Izegem. Alleen in 1944 verscheen de kalender niet. De editie 2013 bevat traditioneel vele spreuken, talloze moppen en vaste rubrieken. De maandgedichten zijn van de hand van Jozef Vandromme. Ze werden prachtig geïllustreerd door Frans Lasure. De limerickjes van Sus Op de Beeck en de haiku’s van Piet Casteleyn laten ons dan weer aangenaam kennismaken met de dichtkunst.


16 december 2011

De Digitale Druivelaar massaal gedownload


De Digitale Druivelaar werd 27.376 keer gedownload van 12 tot en met 15 december.
Het succes van De Digitale Druivelaar en de media-aandacht voor deze app zijn zeer opvallend. De app stond drie dagen lang op 1 bij de gratis apps in de Belgische Itunes App Store.
Deze cijfers maken Drukkerij Strobbe trots op haar scheurkalender en we engageren ons dan ook om zo snel mogelijk met versie 2.0 op de markt te komen en zo aan de bugs die in de versie 1.0 werden ontdekt een oplossing te bieden.


13 december 2011

De Digitale Druivelaar - bug


Belangrijke melding ivm een bug in De Druivelaar-app.
Wanneer De Digitale Druivelaar wordt gebruikt op één van de laatste versies van het operating system iOS, dan kan er een probleem zijn om het laatste kalenderblaadje te bekijken. De app voert bij het opstarten ervan een controle uit naar welke datum op de Iphone/Ipad weergegeven is.
Apple heeft evenwel onlangs een aantal wijzigingen aangebracht in het operating system waardoor apps blijven draaien in de achtergrond en niet echt opnieuw worden opgestart bij het aanklikken van de icon. Dus, alle apps die iemand gebruikt heeft (sinds de laatste keer dat de Iphone/Ipad volledig werd afgesloten) blijven feitelijk openstaan.
De Digitale Druivelaar was hier niet op voorzien (wegens ontwikkeld in een vorig operating system), het is enkel bij het openen van de app dat de datum wordt gecheckt. Wanneer de app dus niet afgesloten werd sedert de vorige dag, dan blijft men "vastzitten" aan het kalenderblaadje van gisteren.
Gelukkig valt het probleem te omzeilen (in afwachting van een nieuwe versie van de app zonder die bug): u kan de app toch afsluiten via dubbelklik op de Home button en daar dan de app ‘manueel’ afsluiten . Als u de app daarna terug opstart is er geen probleem.
Onze excuses voor het ongemak,
Drukkerij Strobbe in naam van De Digitale Druivelaar


12 december 2011

De Digitale Druivelaar


Drukkerij Strobbe lanceert De Druivelaar-app.


De Digitale Druivelaar is beschikbaar in de iTunes App Store van Apple. Tussen 12 en 21 december 2011 is die gratis te downloaden, nadien kost hij 2,49 euro.
Download De Digitale Druivelaar
De scheurkalender ‘De Druivelaar’, bekend en geliefd in veel Vlaamse huiskamers, heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot 1915. Nu is de tijd gekomen om ook de stap naar de toekomst te zetten. Daarom ontwierp Drukkerij Strobbe De Digitale Druivelaar voor gebruik op iPhone en iPad. De papieren kalender heeft er met andere woorden een digitaal broertje bij.
De beleving van het authentieke product blijft behouden. Zo zie je het dagelijkse ritueel van het afscheuren van een blaadje op je scherm en hoor je zelfs het typische geluid ervan. Terwijl de voorkant van het blaadje verdwijnt, verschijnt de bijbehorende tekst op de achterzijde. De gebruiker kan alle kalenderblaadjes van het jaar lezen tot en met ‘vandaag’. De dagen daarna blijven voorlopig verborgen.
De app is echter niet zomaar een digitale kopie is van de papieren kalender. Integendeel, de app biedt de gebruiker verschillende nieuwe mogelijkheden.
“Met een van de virtuele toetsen kun je het blaadje dat je net bekeken hebt, doorsturen naar vrienden, kennissen, collega’s … Zo kun je die altijd verrassen met een leuke mop, een weetje of een tip uit de rubriek ‘Waarheen?’”, verduidelijkt Matthias Strobbe, die de app heeft ontworpen. Die laatste rubriek krijgt er met De Digitale Druivelaar trouwens een extra dimensie bij. Zo zijn heel wat ‘Waarheen?’-tips direct gelinkt aan de webpagina van de organisator. Op die manier kun je online meteen alle informatie vinden over het geplande evenement.
Daarnaast maakt de applicatie je ook attent op de naamfeestdagen van contacten die opgeslagen zijn in je adresboek.
Wie op zoek is naar een naam voor een toekomstig kindje, vindt in De Digitale Druivelaar ook een handige tool die alle namen oplijst, die voorkomen in de scheurkalender. Ook namen uit een ver verleden dus, die misschien binnenkort terug ‘in’ zijn. Misschien wordt je gezin binnenkort uitgebreid met een toffe Reinout, Rogier of Edward of een schattige Rachel, Florine of Hadewych.
Wie een smartphone van een ander merk bezit, moet nog heel even wachten. “Voor de editie 2013 mikken we ook op andere platformen zoals Android”, belooft Matthias Strobbe.
Belangrijk om weten is dat je geen internetverbinding nodig hebt om de Digitale Druivelaar te gebruiken. Enkel voor het downloaden van de app moet je even op het internet.
Over De Druivelaar
De Druivelaar is met zijn 97ste editie nog steeds helemaal mee met zijn tijd. Het was de Zwevegemse drukker René Nuttin die de scheurkalender in 1915 voor het eerst op de markt bracht. De naam komt van de grote wijnstok die toen in zijn veranda stond. Omdat Nuttin geen opvolger had, liet hij De Druivelaar aan het begin van de Tweede Wereldoorlog over aan Drukkerij Strobbe in Izegem, die de scheurkalender sinds 1942 samenstelt en verkoopt. Alleen in 1944 verscheen de kalender niet door de papierschaarste en het gebrek aan personeel als gevolg van de oorlog.
De papieren versie van De Druivelaar wordt gedrukt op 950.000 exemplaren en verkocht via supermarkten, boekenwinkels, dagbladhandels en de Strobbe Burocenters.


25 november 2011

BedrijfsAmbassadeur Brugge


Op vrijdag 25 november'11 wordt voor de tweede maal een BedrijfsAmbassadeur verkozen. Wegens het succes van de vorige editie in 2009 tekent Stad Brugge opnieuw in voor dit lokaal economisch project. Hiermee wil het Brugse stadsbestuur een betere relatie nastreven met de bedrijven uit de regio en tegelijkertijd de kans benutten om de structuur en de werking van de stadsdiensten op een transparante manier voor te stellen aan de ondernemers. Kom kennismaken met Drukkerij Strobbe bvba gedurende het event BedrijfsAmbassadeur Brugge 2011. Heeft u ‘honger naar informatie’ over de bedrijfsactiviteiten van Strobbe, dan is onze beursstand in netwerkzone de uitgelezen plaats om meer te weten te komen over de verschillende afdelingen van Strobbe.


29 november 2010

Overlijden Johan Strobbe


Totaal onverwachts is op maandag 29 november 2010, bij de aanvang van de algemene vergadering,
plots van ons heengegaan

JOHAN STROBBE


Zaakvoerder Drukkerij Strobbe bvba Geboren in Izegem op 21 januari 1942
De uitvaartplechtigheid zal plaatsvinden in de decanaatskerk van Sint-Tillo, Kerkplein in Izegem,
op zaterdag 4 december 2010 om 11 uur.
Johan Strobbe trad in functie op 1 september 1964. Hij behartigde meer dan 46 jaar met visie en kennis van zaken, en met hart en ziel, de uitbouw van de afdeling Buro. Hij bouwde de Strobbefilialen uit, maar mag de geplande vestiging Oostende niet meer beleven.


10 november 2010

Strobbe BuroCenter Oostende


Binnenkort opent Drukkerij Strobbe BVBA een Strobbe BuroCenter in Oostende. Deze nieuwe winkel zal een zeer frisse en moderne look hebben met een vloeroppervlakte van 400 m2. Met deze nieuwe winkel zullen wij onze bestaande en nieuwe klanten een zeer ruim assortiment kantoorartikelen, papierwaren, cartridges, toners, enz. aanbieden. Deze winkel zal uitblinken op gebied van uitstraling, orde, kwalitatief advies en klantgerichte service.


05 oktober 2010

VAD Lille 19, 20, 21 oktober


Strobbe is opnieuw present op het toonaangevende Direct Marketing salon "VAD e-commerce"
in Lille, Frankrijk.


Stand: H43 !


Op VAD zal Strobbe Commercial Print haar mogelijkheden in de Direct Mail markt aan u voorstellen.
Micheline Gourlandt, Bart Vermeersch en David Strobbe zullen aanwezig zijn om u te ontvangen op de stand en de nodige informatie bezorgen over de troeven van Strobbe bij de fabricatie van mailings (Direct Mail, Transactional Mail).
Strobbe Commercial Print is binnen die markt gekend als leverancier van mailing drukwerk op bobijnen (rollen tot 127 cm diameter en met breedte van max. 52 cm) of in zigzag. Onze smalbaanrotatiepersen met UV-droging (6 in totaal !) zijn perfect uitgerust voor dergelijke opdrachten.
Ontdek hier meer over het salon "VAD e-commerce".
Openingsuren:
  • Dinsdag 19 oktober: 09.15 - 18.30
  • Woensdag 20 oktober: 09.15 - 19.00
  • Donderdag 21 oktober: 09.15 - 17.00

Het salon vindt plaats in Lille (Rijsel), Lille Grand Palais, 1 bd cités, Unies, 59777 Lille.
Bekijk hier onze technische mogelijkheden voor Direct Mail productie.


03 mei 2010

STROBBE.BE


De nieuwe strobbe.be is online !
Een nieuwe stijl en een aangepaste structuur zetten de toon voor de ambities van Strobbe.


01 oktober 2009

De Grote Druivelaar


Een nieuw product werd toegevoegd aan het Strobbe kalendergamma: “De grote Druivelaar”. Met een Druivelaar op formaat A3 of A4 beantwoorden we aan een groeiende vraag vanuit de verzorgingssector. Meerdere rusthuizen, ziekenhuizen en revalidatiecentra waren vragende partij voor een aangepast product voor op de kamers of in de gang.
De grote Druivelaar kan geleverd worden met of zonder achterbord om de bladen op te hangen. In totaal zijn er 384 bladen recto/verso per kalender. Wanneer links de huidige datum zichtbaar is dan is rechts de bijhorende achterzijde leesbaar.

Meer info ? Klik door naar de PRODUCTPAGINA of contacteer Strobbe Calendar !