25 mei 2018

GDPR

15 juni 2017

We are Moving!

05 januari 2015

125 jaar STROBBE


nieuwsbrief

Wenst u op de hoogte te blijven van onze acties, vul dan hieronder uw e-mailadres in.

21 december 2012

De Digitale Druivelaar 2013 online in Apple & Google app stores !

Download De Digitale Druivelaar voor Iphone

Download De Digitale Druivelaar voor Ipad

Download De Digitale Druivelaar voor Android Smartphones

Download De Digitale Druivelaar voor Android Tablets

Eind 2011 zag de eerste digitale versie van de scheurkalender ‘De Druivelaar’ het levenslicht. De applicatie voor iPhone en iPad werd maar liefst 40.000 keer gedownload. Nu krijgt de papieren versie er een breder digitaal assortiment bij, met een volwaardige tabletversie en een app, geschikt voor Android smartphones en tablets.

De Druivelaar is Maya’s te slim af

Nu de Mayakalender ten einde loopt, blijft de populaire Vlaamse scheurkalender ‘De Druivelaar’ meer dan ooit onze trouwe reisgenoot in de tijd. Vorig jaar lanceerde Drukkerij Strobbe de eerste digitale Druivelaar. De app was geen digitale kopie van het scheurblokje, maar bood de gebruiker verschillende nieuwe mogelijkheden. Bij het virtueel afscheuren van het blaadje werd je aangenaam verrast door het typische scheurgeluid. Je kon het blaadje dat je net bekeken had, doorsturen naar vrienden en de Waarheen-tips werden gelinkt aan de webpagina van de organisator. Bovendien maakte de app je attent op de naamfeestdagen van contacten die opgeslagen waren in je adresboek. Ten slotte kon je via een tool alle namen oplijsten die in de kalender voorkwamen. Handig als je op zoek was naar een geschikte naam voor je toekomstige kroost.

Nieuwe volwaardige app voor iPad

Naast de bestaande toepassingen heeft De Digitale Druivelaar 2013 heel wat nieuws in petto. Wie de app gebruikt op zijn iPhone, zal merken dat de beeldkwaliteit gevoelig hoger ligt. Maar vooral de iPad-gebruikers zullen verrast zijn over het uitgebreid assortiment van toepassingen. Zo worden de voor- en de achterkant van de blaadjes naast elkaar afgebeeld, net zoals bij de Grote Druivelaar. Via de Wikipedia-link krijg je uitleg bij een bepaald woord, vermeld op het blaadje van die dag. Zo kom je meer te weten over heiligen, feesten, dierenriemtekens, themadagen, maanstanden of andere interessante onderwerpen. Wil je weten wat voor weer het wordt, dan gebruik je de KMI-link. Daarenboven biedt de nieuwe app het voordeel dat je heel eenvoudig kunt terugbladeren in de tijd. Zo kun je blaadjes die dagen of zelfs maanden geleden werden afgescheurd, opnieuw bekijken. Voor de Android-toestellen is de app, die beschikbaar is in de Google Play Store, geschikt voor alle recente Android smartphones en tablets.

Op naar de 100

Met rasse schreden nadert het Vlaamse kalendericoon zijn honderdste verjaardag. Voor het jaar 2013 staat de teller op 98. Het verhaal begon in Zwevegem, waar drukker René Nuttin in 1915 De Druivelaar voor het eerst op de markt bracht. Wegens gebrek aan opvolging wordt het scheurblokje sedert 1942 uitgegeven door Drukkerij Strobbe in Izegem. Alleen in 1944 verscheen de kalender niet.
De editie 2013 bevat traditioneel vele spreuken, talloze moppen en vaste rubrieken. De maandgedichten zijn van de hand van Jozef Vandromme. Ze werden prachtig geïllustreerd door Frans Lasure. De limerickjes van Sus Op de Beeck en de haiku’s van Piet Casteleyn laten ons dan weer aangenaam kennismaken met de dichtkunst.