Menu
Your Cart

Over Strobbe

Strobbe werd opgericht in 1890 door Aloïs Strobbe (overgrootvader van ondergetekende).  

Het bedrijf werd opgestart als drukkerij en heeft tot eind 2013 – toen de afdeling Strobbe Print werd geïntegreerd in Continuga – industriële drukwerkactiviteit gecombineerd met de verkoop van papier en kantoormateriaal. 

Vanaf de jaren ’80 werden er “Strobbe Burocenters” opgericht in verschillende steden in Vlaanderen. Voordien was er enkel een kleine winkel bij de hoofdzetel / productiesite in Izegem, West-Vlaanderen. 
Deze “papierloodsen” zoals ze in het begin werden genoemd vormden een fysieke interactie tussen de drukkerij en de zelfstandig ondernemers, de KMO’s en de vrije beroepers die klant werden bij Strobbe voor hun (niet-gepersonaliseerd-) drukwerk, papierwaren en kantoormateriaal. Een aanzienlijk deel van het gamma wordt nog steeds verkocht onder private label “Strobbe”. Het gaat dan in het bijzonder om papierproducten die gebruikt worden bij boekhouding, inkoop, verkoop en administratie. 

Op vandaag is Strobbe dus toegespitst op papier en kantoormateriaal, de drukkerijactiviteit (Strobbe Print) is na een verhuis en integratie nu volwaardig deel van INNI GROUP nv in Kortrijk, een all-round grafisch productiebedrijf.

In 2019 werd besloten om de fysieke winkels niet langer in eigen beheer te houden en werd een akkoord gesloten met Kwarto nv om deze activiteit over te nemen.
De winkels in Gent (nabij UZ Gent), in Brugge en in Izegem worden verder uitgebaat door Kwarto nv, enkel van de winkel in Kortrijk (Pottelberg) wordt het huurcontract niet meer verdergezet. 
Het Strobbe-merk ('private label') voor kwalitatieve papierproducten zal ook door Kwarto worden aangeboden, en dit in al hun filialen.

Wij focussen ons bij Strobbe zelf verder op de verkoop via deze site en via telefoon & email.

Behalve een lange geschiedenis heeft Strobbe natuurlijk ook een heel sterke lokale verankering. 
De (merk-)naam Strobbe is in West- en Oost-Vlaanderen een begrip bij ondernemers en vrije beroepers. 
Wij zijn daar fier op, en hopen u ook via deze site een kwaliteitsvolle service te bieden voor kantoormateriaal en papier.

Zo kent u ons. 

David Strobbe
Zaakvoerder